Frågor och Svar

Varning för lackskydd.
Biltillverkare avsäger sig helt från lack garantin om man låter lackskydda sin nya bil.

De antyder att lackskydds preparat har orsakat lackskador, och att lacken inte kan andas, därmed förhindrat  härdningen av lacken.Vi har haft stor ambition med att ta reda på vilka kemikalie och rekond firma utövare  som har orsakat  lackskador så att biltillverkarna har vidtagit åtgärder mot detta. Men det är anmärkningsvärt att bil återförsäljarna själva erbjuder tjänster med att göra lackskydd, vilket en vanlig konsument kan finna och inhandla i en bildelstillbehörs butik.

Det finnes ej vax, lackskydds preparat som är avsedda för det ändamålet som kan skada lacken. Om lack brister ej föreligger.

Att lacken skall härdas kan ta 3 år.När nya bilar kommer ut från produktion, skydds dessa med foljefilm, sedan står de ute i månader under stekande sol då temperaturen når upp till 78 grader. Det borde förhindra att lacken inte kan luftas, eller varför skadas inte lacken när fler striapar sin nya bil ?. Vår lack konservering har tillverkats med bilfärgexperter sedan 1974 och har använts av svenska biltillverkare som gick på export, då allt nedfall från industrin brändes fast på lacken och enda räddningen var vår beprövade lack konservering.Tyvär tog behandlingen för lång tid att utföra och man behövde rutinerad personal.Man behövde lösa det på andra sett, genom att man lägger plastfilm på alla horisontella delar av bilen som skydd.( Vi tar allt lack ansvar om din billack skulle ta skada av vår lack konservering och vi lämnar 5 års garanti på att behandlingen finnes kvar ).

 

Varning för Ozongenerator agrigat.
Varning för Ozongenerator agrigat  som fler rekondfirmor använder till att sanera dålig Odör i fordon. Dessa maskiner  torkar helt enkelt ut och föråldrar all Interiör i bilen. Den bidrar till att mjukheten i vinylen förgasas ur matterialet och att spänningar/deformationer i instrumentbrädan kommer till. Den leder till Uttorkning och sprickor kommer att träda fram innom snar framtid. Därför bör man undvika dessa apparater. Vi rekommenderar att ni ser till att ert fordon saneras helt traditionellt enligt. Vistelse med Ozongenerator igång, är en hälso fara för lungor.

 

Varför Oxiderar solida Lacker ?  (Specielt röd ) !

Efter decenium av lack analys, kan vi konstatera att  billack (Oxiderar ej).

Varför solida lacker tillverkade innan 2001 blev gråvita: beror det på att man bröt basen/bindemedlet med färgpigment. (Exempel när du handlar färg till husfasaden,måste färg teknikern blanda den pigment kulören du har valt och mixa den i färglösa burken (bindmedlett). Konsekvensen blir att pigment kulören mjukar upp och försvagar basen. Därför löses färgen upp när man polerar bilen. Med det blir pigment kulören öppen för angrepp av Uv strålar och bleks. ( Mattare färg bleks mycket snabbare) ,för Uv strålningen reflekteras inte. Billack påverkas individuelt beroende på kvaliten och blandnings indigrens av härdare och Uv-filter så som zinkdioxid eller aludioxid av olika balance vikter.

Den gråtvita ytan är lack som har pulveriserats och dels kalk  och alkalisk avfättningsmedel,regn ,snö som bär med sig svavel/kväveoxider som snabbt och ättsar sig fast i puriösa färgen.( hur många gånger kan solid lack maskinpoleras ? ) Vi kan ge dig svar när lack analys görs av oss och är helt kostnads fritt.( Det tar 15 minuter att utföra ).

 

Den här vattenslangvinda var grön och har ståt ute i solen i fyra år. Den yttersta ytan av  plasten har blekts och brytidst ned. Vi har skrapat nedbrytna ytan på plasten som det vore krita . Hade man dock skrapat på ett ”frisk plast” så hade det blivit ”tråd” av plasten.
Om vi med andra ord göra denna procedur var fjärde år, att skrapa yttersta nedbrutna, så hade vi tillslut ingen plast kvar. Den här nedbrytningen kunde dock stoppas om man hade tillämpat en Uv-skyddsblandning i materialet vid tillverkningen .
Hur länge behöver vi bilen för lack konservering och hur går behandligen till?
Vi behöver bilen ett till tre dign beroende på lackens kondition och vilken årstid det är. Vi kan tyvärr inte förklara hur lack behandlings processen går till. Det är en yrkes hemlighet. Tiden för lack behandligen tar längre tid under vintersäsong eftersom konserveringen måste härdas med värme  för att säkerställa kvaliteten.

När härdas bil lacken färdigt?
Lack härdningen kan ta 3 år av normal bilist, och med tiden förlorar den densitet,flexibilitet och elasiteten förgasas ur lacken, blir tunn,hård tappar djupa glansen och olika deffekter från tillverkligen kan börja träda fram när lacken har satt sig.Därför är det viktigt att lack konservera för att bevara djupa glansen och binda lacken hur den än rör sig.
Fordon för yrkes trafik och lång mils körning omfattas ej av den långa härdnings tiden.

Detta sker mycket snabbare,då luft genomströmning och ständigt solstrållning påverkan bidrar till.
När skall ny lack behandlas?
En nylackad bil behöver konserveras direkt ,eller helst om bilen ståt i ett varmt garage i några dagar utan att ha körts. Då lacken och dess microskopiska porer, kratrar är helt rent, då best resultat nås utan att lägga extra arbete. Vår lack konseverigs prossec arbetas in i lacken och inte på.

Får man garanti på mer än 3 år gammal bil?
Garantin gäller oavsett bilens ålder om lacken är i god kondition, i annat fall måste vi  restaurera lacken och därefter erhåller du en 5-årig lack koncerverings garanti utan att behöva göra återkommande besök under hela garanti tiden. Om olyckan skulle vara framme och bilen behöver omlackeras så ersätter försäkringsbolagen kostnaden för återkonserveringen av det skadade området under hela garanti tiden. Konserveringen måste ske direkt efter omlackeringen och godkännas av oss.

Vad skiljer vår behandling från andra?

Beprövad  behandlings teknik och preparat sedan 1974. Alla lackskydds preparat är mestadels av polymervax,akryl,Teflon, plexin,Nano och fler patenterade preparat.

Alla dessa preparat löses upp vid tvätt. De saknar fler hemliga  komponent.

V finner det inte möjligt att smäta gegga på din bil och påstå att man har lagt en så kallad armering på ytan. Om detta var möjligt så borde inte röda solida lacker krita sig och blir vita efter sådan behandling, och vi har försökt att mäta lack tjockleken med ett Mi-instrument i över 10 års tid utan resultat. Hemligheten i vår teknik är att vi mickro penetrerar lacken, dvs att vi lägger ingenting på, Däremot i lacken. Därför  förblir den  blank och får ett förstärkt Uv-filter mot bläkning och mekanisk åverkan då lacken  får en  hård yta och behöver inte   återbehandla. Den  håller sålänge orignal  lacken är orörd.
Hur skall en lackbehandlad bil skötas?
Vår lackbehandling behöver inte underhåll! Den behöver god vård, dvs att det  skall  tvättas regelbundet för hand, med kall eller alkaliskt avfättningsmedel beroende på års tid, och inga andra Nano produkter eller vaxer tilllåtes till tvättning.  Det går även med milt diskmedel utan parfim och handkrem tillsats. Automat tvättar tillåtes ej, för dessa repar lacken, sprider förorenat återvinningsvatten salt, syror och vax. Vid eventuell lack behandling lär vi dig hur du bäst tar hand om din ögonsten.

Vad kostar en lackkonservering?
Exempel pris på lack konservering Fiat 500: 5500kr, Volvo V70: 6900kr med förutsättning att bilen är ny, eller helt ny lackad och inte rullat mer än 50 km. Om bilen är äldre och det visar det sig att lacken inte är helt ren från föroreningar, som exempel: flygrost, koda mm, och är behov av grund jobb så tillkommer det extra kostnad för detta, och därmed kan 5 årig lack behandlings garanti utges.

 

När ska lackåterkonserving göras?

Vi har hittills inte haft behov att göra om lack återkonservingen, då lacken förblir ”blank” efter 5 år. Om lacken är repig  pga av fel tvätt och dyl,måste poleras upp då måste vi återkonservas lacken igen.